Waarom ik fan ben van de app Google nieuws

Toen Google op Google I/O onlangs zijn vernieuwde app van Google Nieuws voorstelde wou ik er als de kippen bij zijn om ze eens uit te proberen. Ik installeerde de nieuwe app dan ook vanzodra deze beschikbaar was in de app store. 

En sindsdien blijf ik ze zelfs meermaals per dag gebruiken. Ik mag zelfs zeggen dat dit momenteel mijn favoriete app voor nieuws is geworden naast Twitter. In het begin moest ik de app nog wat leren over welk nieuws ik wou zien maar naarmate de tijd krijg ik steeds een interessanter aanbod te zien over de onderwerpen die mij interesseren. Zo ontdekte ik dat de veerboot Breskens - Vlissingen in panne was gevallen. En dat net in een week waar ik iemand moest gaan afhalen aan de veerhaven. Gewoon handig is dat. 

De laatste tijd zie ik ook veel berichten over smartphones verschijnen. Zal wellicht te maken hebben met mijn interesse in technologie en het feit dat ik regelmatig iets op zoek in die richting. Ik heb niet langer apps nodig van alle kranten met deze app. Maar uiteraard kan deze app ook niet alles en zijn er ook nog bronnen die ik mis. Ik zou het handig vinden mocht je er ook RSS-feeds aan kunnen toevoegen waar dan deze manier van selectie aan kan worden gekoppeld om de berichten die ik interessant kan vinden in het oog doen te springen. 

Zeker de moeite waard om eens te kijken als je tenminste fan van Google bent en geen probleem hebt met het feit dat ze je in hokjes plaatsen volgens jouw interessegebieden.