Terug naar het schip van Mobile Vikings in 2019

In september vorig jaar maakte ik na lang twijfelen de overstap van Mobile Vikings naar Orange vanwege het betere netwerk van die laatste. Ik ging daarbij van het momenteel slechtste naar beste netwerk in België.

Ik wist toen ook al dat er gewerkt werd aan de verbetering van het netwerk en dat de mogelijkheid bestond dat er ooit een mogelijkheid zou zijn dat Mobile Vikings niet meer met Base zou werken of mogelijks een combinatie van andere netwerken. 

Buiten het slechte netwerk zat ik ook regelmatig aan mijn limiet en bij Orange kreeg ik meer data. Ondertussen is dat bij de vikingvrienden ook weer op orde en zou ik dus nu al kunnen terugschakelen. Maar dan zit ik weer op het slechte netwerk. 

Vandaag maakte Mobile Vikings echter bekend dat ze voor 5 jaar een contract hebben met Orange om hun netwerk te gebruiken en volgend voorjaar gaan ze alle klanten dus van netwerk verplaatsen. De omgekeerde richting van wat Telenet met zijn klanten heeft gedaan. 

Dus nog even een jaartje geduld en dan gaan we opnieuw de overschakeling doen. Is er nu wel 1 nadeel en dat is dat ik mijn nieuwe smartphone niet in combinatie met een abonnement mag aanschaffen. Want dan zitten we weer voor een jaartje vast.