10 jaar op Twitter

Nadat ik 10 jaar geleden toe trad tot de micro-bloggingdienst Twitter is het tijd voor een terugblik. In de jaren die zijn verstreken is er heel wat gebeurd in mijn tijdlijn. In het begin dacht ik zoals wellicht velen dat het niks ging worden maar stilaan groeide mijn netwerk en kon ik de dienst meer en meer in mijn armen sluiten.

En nee ik ben niet altijd IkTjilp geweest. Die naam is er eigenlijk nog maar een jaar want daarvoor mocht je nog gewoon iktjilp schrijven. Maar gezien sommigen wel eens problemen hadden om het uit te spreken dus een kleine aanpassing gedaan. Ik kreeg ook wel eens de vraag of het idee om te gaan voor een andere naam. Die kans is redelijk klein momenteel.

In de loop van de jaren heb ik ook heel wat van mijn volgers leren kennen en waren er ook offline ontmoetingen. En dankzij Twitter kreeg ik ook unieke kansen en heb ik reeds enige fantastische uitdagingen mogen ontvangen.

Soms zijn er ook wel eens sombere dagen op Twitter maar dat hoort er nu eenmaal bij. Ook het twitterleven heeft pieken en dalen. En enkel in het dal zie je de top. En op die momenten zie je ook de kracht van Twitter waarbij tweeps elkaar helpen en bijstaan. Dat kan gaan tot internet dat het niet meer doet tot het vinden van vervoer om thuis te geraken.

Ik zou nog even kunnen doorgaan maar ik wil iedereen bedanken voor de afgelopen 10 jaar en hoop dat er nog veel mogen volgen.

En als mensen je vragen wat Twitter is. Dan kunnen ze dat beter zelf ontdekken want het is voor iedereen anders. Het hangt af wie je volgt, wie jij als volgers hebt en hoe de communicatie tussen jezelf en deze groepen verloopt.