Zomer 2017: we eindigen in mineur

De zomer van 2017 zit er op. Morgen mogen de kleinsten onder ons weer naar school en zit de grote vakantie er weer op.

Over mijn zomer ga ik niet klagen want het waren veelal fantastische tijden. Veel gewerkt ook want in juli en augustus neem ik amper verlof. Dit jaar wel eens 2 dagen tussendoor genomen voor een lang weekendje weg. Dat heeft me echt deugd gedaan.

Helaas was het niet voor iedereen een fantastische zomer. Zo mocht ik afgelopen dinsdag een mail in mijn mailbox ontvangen met het overlijdensbericht van een collega. Hij was afgelopen zondag betrokken in een ongeval. Meestal verwacht je dat het gaat om een gepensioneerde collega maar nu was het toch even schrikken.

En ook vanmorgen was het even schrikken toen ik toevallig even het radionieuws opzette en men begon met een brand in een car-wash in Oostkamp. Meteen kwam in mij de vraag op of het niet de car-wash zou zijn waar ik regelmatig mijn auto eens laat wassen. Ik heb dan later ook eens meer info opgezocht en kwam al snel meer te weten. En wat ik niet hoopte bleek helaas toch zo te zijn. Het was de car-wash waar ik regelmatig ga. Een car-wash met moderne recente apparatuur. Een familiebedrijf waar de zoon het van de vader had overgenomen en nu volledig gemoderniseerd. En nu is er niks meer van over.

Gisteren passeerde ik er nog en was er niks aan de hand en dan nu deze morgen plotseling alles in vlammen opgegaan.

Ik heb er geen woorden voor en hoop voor de getroffen familie en hun medewerkers dat ze de kracht vinden om door te gaan en er weer bovenop te komen. Sterkte

IkTjilpleven